Ferma de bivoli prin proiect transfrontalierPrimaria Pecica, impreuna cu primaria localitatii Mórahalom de langă Szeged a depus un proiect comun pentru infiintarea unei ferme de bivoli la Pecica, locatia aleasa fiind in vecinatatea Parcului Lunca Muresului.

 

Valoarea proiectului este de 632 mii euro si face parte din Programul de reabilitare a biotopelor de saratura si de apa pe terenuri ocrotite prin cresterea si folosirea speciilor autohtone. Se doreste ca prin aceasta investitie sa se dezvolte turismul din localitate, iar in viitor se va construi si o unitate de prelucrare a carnii si laptelui.

 

Primaria Orasului Pecica tot in parteneriat cu localitatea ungara Mórahalom mai are castigat un al doilea proiect prin care se urmareste finantarea studiilor necesare forarii a doua puturi de apa termala care sa fie folosite la viitorul strand din Pecica.

 

Ferma de bivoli va ocupa o suprafata de aproximativ 1,8 hectare iar proiectul este conceput pentru un efectiv initial de 10 animale si care vor avea la dispozitie 10 hectare de pasune naturala.

 

In cadrul fermei se are în vedere construirea unui grajd pentru adapostirea animalelor pe timpul iernii, a unei case care va gazdui un cabinet veterinar precum si locuinta celor ce vor lucra aici.

 

De asemenea se va realiza un foisor de supraveghere a intregii zone (atat a fermei cat si a pasunii).

 

Proiectul isi propune, prin pasunat, sa revigoreze flora originara din Parcul Natural Lunca Muresului iar ferma de bivoli sa devina o atractie pentru intreaga zona a rezumat primarul Petru Antal.

 

Reamintim, ca administratia locala are prin Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013 si alte doua proiecte depuse impreună cu localitate infratita Batania, de asemenea, castigatoare.

 

Este vorba despre continuarea colaborarii in domeniul agriculturii prin simpozioane si programe comune – intitulat „Agro Partner”, respectiv Proiectul de constructie a unui drum intre Pecica si Battonyacare finanteaza executarea proiectului tehnic si al studiului de fezabilitate in vederea refacerii drumului care lega odinioara localitatile. Compartimentul de Proiecte Comunitare pregateste deja un alt proiect in vederea finantarii documentatiei necesare refacerii drumului existent odata intre Pecica si localitatea maghiara Csanádpalota.

 

 

Sursa: www.pecicabatania.eu

 

SCautare