Targul lui Gustar

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va invita de vineri pana duminica la Targul lui Gustar, din 22 pana in 24 august, intre orele 10,00 si 18,00 in curtea Muzeului National al Taranului Roman, din Sos. Kiseleff nr. 3

Si-au anuntat prezenta mesteri si artizani din toate zonele tarii: cojocari, olari, cioplitori, tesatoare, iconari, negustori cu mobilier si unelte taranesti, dar si tineri artisti cu bijuterie, obiecte casnice si de decor, vestimentatie si incaltari pictate manual, sticla pictata, jucarii realizate din lemn sau alte materiale reciclabile, ceramica si obiecte decorative, plante de leac sau sapunuri naturale.

Negustori din toata tara vor fi prezenti cu tesaturi, mobilier, ceramica si alte obiecte taranesti din toate zonele tarii, dar si cu obiecte din perioada interbelica: carti, patefoane, portelanuri, bronzuri, bijuterii.

Ca de obicei, puteti targui fel de fel de bunatati: legume proaspete, branzeturi, turta dulce si covrigi, prajituri traditionale, cozonaci si fel de fel de cofeturi, placinte de Turnu si poale-n brau, miere si tuica, dulceturi si siropuri naturale, kurtos kalacs, balcavale si cafea turceasca la nisip.

Gospodine pricepute din Dambovita vor pregati la ceaun mancare ca la bunica acasă: ciorba de fasole cu afumatura, ciolan fiert in vin, varza calita cu carnati, legume si ciuperci la gratar, lipie coapta.

 

Copiii se pot juca alaturi de mesteri si artizani la atelierele de creativitate sambata si duminica:

  • Roata olarului - realizare ceramica de Horezu – Fam. Iorga
  • Pictura pe ceramica – Mariana Serban
  • Tablouri din flori naturale – Marinescu Dan
  • Pictura pe tricouri si magneti – Simona Vaduva
  • Icoane pe lemn – Cantaragiu Florian

 

Organizator: Tactic Events

  • Corina Berariu- Event Manager
  • Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca