Masurarea precipitatiilor in gradina de legume


Este o idee buna de a amenaja un pluviometru in gradina pentru a va ajuta sa determinati daca plantele primesc suficienta apa.

Puneti pluviometru (paharul de masurat apa) in pamant sau mai bine fixati-l de un par si infigeti-i astfel impreuna in pamant. Citind scala gradata primiti informatii exacte despre cantitatea de precipitatie actuala (mm/mp).

Pastrati o evidenta a cantitatii de ploaia care a cazut si completati diferenta prin irigare. Pamantul din gradina are nevoie de cel putin un centimetru de ploaie pe saptamana.

Cand folosim irigarea vom amplasa pahare de masurat apa prin gradina pentru a vedea daca am furnizat prin irigare cel putin un centimetru de apa la mp saptamanal. Prin folosirea de mai multe pahare de masurat, se poate determina daca gradina este irigata in mod egal. Pentru a încuraja o buna irigare, e mai bine sa aplicam o udare buna seara decat sa udam mai mult in plina zi cand evaporatia este mai mare. Dar daca dimineata plantele sunt ofilite este necesar sa aplicam udarea si dimineata pentru a le oferi plantelor o stare de prospetime peste zi.

 

 


Cautare