Lucrari pe vegetatie la cultura de ardei

Mulcirea solului este una dintre lucrarile favorabile culturii ardeiului, folosindu-se in acest scop, fie materiale organice, paie, vreji gunoi, fie folie din mase plastice. 

Mulcirea se executa imediat dupa plantare sau la 40 -50 de zile de la plantare, in functie de vigoarea plantelor. De obicei daca rasadul este viguros si realizat in ghivece nutritive, mulcirea se face imediat dupa plantare. Dupa plantare se fertilizeaza cu un complex de ingrasaminte cu microelemente si mai ales magneziu.

Irigarea se executa tot timpul cu norme tot mai mari de udare inseosebi in zilele calduroase. O data cu legarea primelor flori incepe faza de consum puternic de elemente nutritive, consum care practic dureaza pe toata durata recoltatului. Sutinerea ardeiului in camp se face pe tarusi. Dar daca avem doua ramificatii, sustinerea se face pe spalier cu snurui de sfoara. Fiecare ramificatie este sustinuta separat.

Lucrarile speciale se aplica in mod diferentiat la ardei. In primul rand se indeparteaza prima floare pentru a favoriza cresterea vegetativa. In momentul formarii de ramificati se lasa una, maxim doua, ramificatii mai viguroase. Pe ramificatie, lastarii aparuti se ciupesc pentru a favoriza formarea fructelor. Fructele deformate se vor elimina. In general, formarea de noi fructe pe planta este stimulata de recoltarea la timp.

 

 

 


Cautare