Credeam ca am gasit paradisul tehnologic, dar se pare ca nu va fi asa, deoarece am ajuns intr-o etapa in care nu mai exista resurse naturale fiabile si necontaminate.
Trebuie sa recunoastem ca toata apa este poluata si ca in unele zone exista o seceta severa, iar in altele inundatii teribile. Microorganismele mor rapid in sol. Acum trebuie sa ne bazam pe mijloacele stiintifice pentru a anula efectele poluarii atmosferei, solului, apei si a tuturor formelor de viata.
Poluarea este boala si Homa este tratamentul. In viitor nu va mai fi mancare daca nu exista o atmosfera Homa. Metodele de agricultura ecologica care au reusit sa dea rezultate minunate cu cincisprezece ani in urma nu mai reusesc acest lucru, datorita poluarii. Stiinta moderna a agriculturii pune accentul numai pe calitatea solului si intr-o masura mai mica a calitatii apei. Nimeni nu vorbeste despre atmosfera. Dar, conform stiintei antice a terapiei Homa, atmosfera este cel mai important factor in relizarea unei cresteri sanatoase a plantelor si obtinerea de produse agricole nutritive si gustoase. Daca facem o atmosfera mai hranitoare si parfumata prin metoda Homa, vom avea un strat protector in jurul plantelor care nu lasa ca bolile, ciupercile si daunătorii sa se dezvolte.
In cadrul agriculturii ecologice Homa, putem cultiva plante fara a folosi substante chimice si pesticide si putem obtine un randament maxim pe suprafata minima agricola. Putem pastra astfel solul fertil, apa curata si atmosfera nutritiva, injectand in atmosfera substante nutritive si saruri parfurmate. In sub-ramura cunoscuta sub numele de Ayurveda sunt prezentate tehnici specifice de tratare a semintelor, de semanat si de hranire a plantelor ayurvedice.