Conopida ecologica in sere

Cultura de conopida (Brassica oleracea botrytis) se va aplasa in sere dupa castraveti ciclu I si va fi urmata de tomate in ciclul II.

Pregatirea terenului, presupune mai multe secvente tehnologice. Frezatul se va efectua vara, mecanizat, cu morocultorul MA 13. Prasila oarba se va efectua manual pe directia viitoarelor randuri, nu si pe interval. Greblatul se va realiza manual si la fel se va efectua montarea instalatiei de irigat prin picurare. Infiintarea culturii se va face manual, prin rasad, in prima decada a lunii august (5 – 6.VIII), folosindu-se hibridul Freemont (300 g samanta/ha) sau soiul ALPHA 6 Fortados (400 g/ha).

Lucrari de ingrijire, incep prin completare goluri, utilizandu-se rasad de aceeasi varsta si calitate. Se va aplica prin picurare 7 udari cu o norma de udare de 200 mc/ha. Semimulcirea solului se va efectua manual prin utilizarea rumegusului de rasinoase netratate chimic + resturi vegetale de la cultura anterioara. Fertilizare foliarase va efectua manual, cu vermorelul, utilizandu-se produsul Cropmax, doua tratamente efectuate la interval de doua saptamani, in concentratia de 0,2%. Norma de solutie la fertilizarea foliara este de 1200 litri/ha. (Cropmax este un ingrasamant foliar admis in sistemul de cultura ecologica). Se mai efectueaza aerisire solarului si acoperirea inflorescentelor de conopida. Recoltat se va realiza manual, esalonat, in perioada 5 – 31 IX


Cautare