Beneficiile pentru sanatate si mediu ale produselor ecologice

20.03.2017. In anul 2016 s-au realizat un numar impresionant de proiecte de cercetare in care s-au evidentiat beneficiile produselor ecologice pentru mediu si sanatate.

In categoria de sanatate, in conformitate cu doua studii din China si Coreea, se arata ca aproximativ 25% din toate frunzele verzi, depasesc limita maxima de reziduuri admisibil pentru pesticide.

Cercetarile privind impactul pesticidelor asupra sanatatii copiilor au descoperit ca expunerea prenatala si in perioada copilarie la pesticide pot fi legate de dezvoltarea obezitatii si a tulburarilor metabolice la copii, inclusiv probleme de dezvoltare, tulburari psihice si de IQ scazut.

De asemenea, cercetarea a descoperit ca, daca se face o scurta pauza de la utilizarea produselor de machiaj, sampoanelor si lotiunilor care contin anumite tipuri de substante chimice sintetice se pot reduce dezechilibrele hormonale in perioada adolescentei. Tot in 2016 s-au realizat si un proiect care examineaza prezenta pesticidelor sintetice, a hormonilor de crestere, si antibioticelor in laptele conventional si ecologic cumparat de la magazin, iar rezultatele sunt programate a fi publicate in decursul acestui an.

 


Cautare