Completare la ajutorul financiar pentru agricultura ecologica in 2014

Ministerul Agriculturii propune o completare a Hotararii Guvernului nr. 759 /2010, privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica

Aceste ajutoare se refera la certificarea exploatatiei, verificarea acesteia si un plafon maxim pentru platile anuale suplimentare in anul 2014 de 7milioane de euro.

Conform completarii propuse de minister, pentru anul 2014, valoarea ajutorului financiar specific se calculeaza in lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, care este publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru un plafon total maxim alocat pentru platile anuale suplimentare in anul 2014 de 7.098.000 euro.

In ceea ce priveste perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului specific, aceasta incepe de la data intrarii in vigoare a hotararii, pana la 28 noiembrie 2014.

Deasemenea beneficiarii solicita organismelor de inspectie si certificare eliberarea, pana la data de 5 decembrie 2014, a documentului justificativ, care poate fi denumit si certificat de conformitate/master certificat/certificat de confirmare a conversiei, in care sa se mentioneze statutul exploatatiei in conversie anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafata, numarul de animale, numarul de familii de albine.

Controlul la fata locului se va efectua incepand cu data de 6 ianuarie 2015, conform manualului de proceduri elaborat de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Cetatenii si institutiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii in termen de 10 zile. Persoana de contact: d-na Silvia Stefan - director, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Organizari de Piata in Sectorul Vegetal.

 


Cautare