Producatorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Braila, Buzau, Ialomita, Giurgiu recolteaza si livreaza catre consumatori cantitati din ce in ce mai mari de pepeni.
Conditiile climatice din acest an asigura productii mari si de calitate foarte buna. Spre exemplu, din binecunoscuta zona Dabuleni se livreaza catre pietele agroalimentare din Bucuresti si din tara sute de tone de pepeni proaspeti, cantitatile ce urmeaza a fi recoltate si livrate fiind in crestere continua.
Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producatorilor autohtoni si a pepenilor romanesti se aplica masura etichetarii standard, conform Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.225/2017. Astfel, pentru informarea corecta a tuturor celor interesati, prezentam modelul de eticheta ce va fi afisat la fiecare punct de comercializare a pepenilor romanesti verzi sau galbeni. Eticheta cuprinde informatii privind denumirea producatorului, localitatea de origine, data recoltarii si pretul cu amanuntul.