Restaurarea pajistilor in Angofa, Mures

Proiectul “Restaurarea pajistilor si trasee tematice in Angofa”, a fost selectat spre finantare de Asociatia Europeana de Conservare a Mediului (EOCA), iar castigatorul va fi desemnat in urma votului public.

In cadrul proiectului se vor restaura cateva hectare de faneata, se va curata terenurile de specii de plante invazive si de deseurile plastice, se vor implica comunitatile locale prin actiunile de ecologizare, plantare de pomi. De asemenea, se va marca 5 km de trasee tematice in aceasta zona, ce se bucura de o biodiversitate extraordinara. In plus, se spera sa creasca numarul de vizitatori prin transformarea fostei scoli intr-un centru turistic funcțional.

Se va deschide o cafenea pentru vizitatori si se vor construi 1,5 km de trasee de bicicleta, care sa continue cei 100 de km deja existenti in zona, asigurand legatura cu Sighisoara si celealte 8 sate sasesti incluse in reteau de mountain bike. Fundația ADEPT Transilvania este singura reprezentanta a Romaniei in aceasta competitie internationala, concurand la categoria ”Peisaje si Fauna salbatica”, alaturi de organizatii din Namibia, Tanzania, Borneo si Capul Verde.


Puteți vota pentru Fundatia ADEPT, pana in 21 octombrie, ora 12:00 accesand link-ul:

https://www.outdoorconservation.eu/project-voting-category.cfm?catid=1


 


Cautare