Programe de certificare ecologica si protejare a mediului

Napa Green si Fish Friendly Farming sunt doua programe de certificare ecologica pentru podgoriile si cramele din Valea Napa, California si de protejare a mediului.

Programele includ: protejarea si refacerea bazinului hidrografic al raului Napa; economisirea energiei si a apei; reducerea deseurilor si amprentei de carbon; certificarea fermelor si instalatiilor de vinificatie din regiune. Conform unei revizuiri globale privind agricultura, Organizatia Natiunilor Unite, constata ca 80% din apele uzate evacuate in rauri nu sunt tratate, iar 70% din acesta apa provine din agricultura, fiind contaminata cu substante chimice, reziduri organice, etc. Din fericire, multi fermieri din intreaga lume se lanseaza in initiative stricte de sustenabilitate pentru a ajuta la remedierea situatiei.

Tom Gamble, un fermier din a treia generatie si proprietar al viilor Gamble, la începutul anilor 2000, a contribuit la crearea celor doua initiative de certificare a sustenabilitatii pentru fermieri, si pentru a restabili sanatatea raului Napa. Prin participara voluntara, alaturi de alti fermieri din zona, s-a transformat radical, in sens pozitiv, viata din jurul si din raul Napa, permitand somonul sa revenit in apele raului, care dupa o calatorie de 30 kilometri, pornind din Golful San Pablo, poate sa-si depuna, din nou, icrele aici.

 

 


Cautare