Ceapa de Pericei din judetul Salaj este vedeta targurilor cu renumita Friptura (tocanita) de ceapa.
Pe langa calitatile naturale, ceapa de Pericei a intrat in anul 2008 in Guiness World Records Londra. Certificatul atesta oficial, intrarea comunei in Cartea Recordurilor cu cea mai lunga cununa de ceapa din lume. Lungimea cununii de ceapa din Pericei a fost de 2,8 mile englezesti, respectiv 4.518 metri, asa cum se arata in certificat. Ceapa a facut renumele Periceiului pana si in tari indepartate. Exista documente care atesta folosirea cepei de Pericei si in bucataria imparateasca din Viena. Pare de necrezut, dar ceapa de Pericei a ajuns si dincolo de ocean, pana in Canada.
Reteta tocanita de ceapa de Periceni. Intr-un ceaun si la cantitatea de 5 kg de ceapa, se folosesc 2 kg de carne de vitel, ardei rosu macinat, piper, sare si ulei. Se inabuse in ulei ceapa, cu ardeiul si carnea de vitel si se pun sare si piper ca sa innobileze aceasta mancare. Se serveste fie cu mamaliga, fie cu cartofi sau se poate adauga si o lingura de smantana.