Centru de procesare produse traditioanle in Saschiz, judetul Mures

 

Recent, printul Charles al Marii Britanii a inaugurat, in satul Saschiz, un centru de procesare a produselor traditionale, amenajat in fostul hambar al unei case, la care satenii din zona pot apela pentru a-si produce gemurile, conform conditiilor de igiena si securitate alimentara stabilite de UE.

 

Centrul de procesare, o investitie de 100.000 euro, este multifunctional, fiind conceput in asa fel incat sa fie folosit atat pentru producerea gemurilor, cat si pentru alte produse, cum ar fi branza maturata - care este mai usor de pastrat si de transportat la targuri decat branza proaspata - carnatii, zacusca sau batoanele de fructe.

 

 

Vanzarile localnicilor au sporit si dupa ce in Saschiz a fost contruit un Centru de Informare Turistica, in fosta macelarie a satului, care deja are o cifra de afaceri de 5.000 lei pe luna.

 

In afara de pliantele cu informatii legate de importanta naturala si culturala a zonei Tarnava Mare, despre activitatile si serviciile de turism disponibile, turistii pot cumpara de aici diverse produse, de la gemuri la obiecte de artizanat.

 

Sursa: www.antreprenor.money.ro