Produsul traditional “Toba de casa'' din judetul Timis.
Ingrediente:
- organe de porc: 1 limba; 2 rinichi; inima; ciolan crud
- stomac de porc, sau mate groase
- sare, piper, cimbru, foaie de dafin,
- 2 catei usturoi,
Mod de preparare:
Rinichii se taie longitudinal si se pun in otet cu apa timp de o ora. Se spala organele si se pun la fiert. In apa se pune: sare, foaie de dafin, piper boabe. In timpul fiertului se indeparteaza spuma. Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in cuburi mici, ciolanul se desoseaza, se sareaza, pipereaza dupa gust, se adauga cimbru si usturoiul pisat. Se amesteca totul bine, punandu-se si putina zeama in care au fiert. Se umple stomacul de porc sau matele groase, se leaga la capete sau se coase si se pun la fiert. In apa se pun: boabe de piper, sare, foaie de dafin. Se fierbe timp de 15-20 de minute. Se scoate din vas, se lasa sa se raceasca putin. Cand este inca putin calda se pune intre doua funduri de lemn, iar deasupra se pune o greutate, pentru a se presa.