Cultivarea verzei a fost o adevarata traditie locala in Socodor.
Majoritatea agricultorilor au cultivat acest produs din generatie in generatie. Dinu Petru Ticla este unul dintre cei mai renumiti cultivatori de varza din regiune. Ticla se ocupa de varza de cand era mic copil si isi ajuta parintii la lucrarile agricole de sezon. Se lauda si in prezent spunand ca cea mai renumita varza pentru zona de vest a Romaniei este varza de Socodor. La aceasta cultura sunt multe lucrari mecanizate, dar o mare parte din munca este facuta manual.
Recolta este vanduta in judet si in tara, indeosebi in in judetele din nordul tarii. Soiul de Socodor este unul local, si se gaseste in comert, ca samanta certificata. De obicei, samanta se seamana direct in pat rece. Pana in 10 -15 mai cultura de varza trebuie repicata. Pe un hectar intra cam 50 mii fire de varza. Dar asta depinde si de distanta la care se planteaza. Dupa aceasta operatie, cultura de varza este prasita si irigata. Varza de Socodor ofera producatorilor local un profit rentabil chiar si in anii mai putini favorabili, din punct de vedere pedoclimatic.