
Un targ de produse traditionale s-a deschis, in Piata Mihai Viteazul, la initiativa Asociatiei Slow Food Turda. Amatorii de produse alimentare naturale vor avea oportunitatea sa cumpere marfa direct de la producatorii agricoli, noua piata de produse traditionale de la Cluj fiind deschisa zilnic.
Gemuri, afumaturi, miere, legume, lactate si alte produse suta la suta naturale vor putea fi regasite, incepand de astazi, in centrul orasului, unde producatori din tot judetul isi vor vinde produsele „de casa”.
Denumit Piata Taranului, targul va fi permanent, clujenii avand posibilitatea de a-si face cumparaturile aici in fiecare zi, intre orele 8.00 si 18.00. Acesta este situat chiar in centrul Clujului, langa vechea hala agroalimentara din Piata Mihai Viteazul si are doua intrari, una dinspre strada Cuza Voda numarul 4, iar alta dinspre strada Arges, numarul 6.
Targul se diferentiaza de alte piete agroalimentare prin faptul ca produsele sunt vandute direct de producator, care cresc legumele, fructele si animalele in mod natural, potrivit Martei Pozsonyi, reprezentanta Asociatiei Slow Food Turda, coordonatorul proiectului.T
Totodata, in cadrul targului vor fi organizate si evenimente traditionale. De exemplu, in aceasta saptamana va avea loc Sarbatoarea cartofului de Dangau, una dintre zonele din Muntii Apuseni renumita pentru cartofii uriasi care cresc pe ogoarele taranilor. „Vrem sa combinam ceea ce se intampla aici cu arta gastronomica sau poate chiar cu pictura”, a mai spus Pozsonyi.
Sursa:
www.adevarul.ro/rss/articol/sat-comercial-in-centrul-orasului.html