Aradul la festivalul strugurilor din Znojmo – Cehia


In localitatea Znojmo – din Moravia de Sud, Cehia – se organizeaza in perioada 17-19 septembrie 2009, editia a XI-a a Festivalului International „Struguri de Znojmo”.

 

 

In cadrul festivalului, In data de 17 septembrie se organizeaza „Ziua dedicata Romaniei”, prilej de a prezenta obiceiurile specifice poporului roman (dansuri si cantece populare), degustari de produse culinare traditionale si vinuri, expuneri de materiale promotionale.

 

 

La invitatia ambasadorului Romaniei in Cehia, Daniela Gatman, din judetul Arad participa o delegatie alcatuita din Nicolae Iotcu – presedintele Consiliului Judetean Arad, Ana Maria Dumitrean – director al Centrului Cultural Judetean Arad si Valentin Bot – primarul comunei Siria.

 

Cu acest prilej, ansamblurile folclorice „Rapsozii Zarandului” (condus de Petrica Pasca) si „Siriana” vor sustine un program artistic. De asemenea, la „Ziua dedicata Romaniei” vor fi prezentate mai multe produse specifice judetului Arad. Si orasul Pecica va fi reprezentat la eveniment prin doamna consilier Gheorghina Iacsity care le va duce cehilor placinta din satul Turnu si pita de Pecica.

 

Nu vor lipsi vinurile rosii si albe din cele doua centre viticole ale Podgoriei Minis – Maderat, produsele lucrate manual in piele si lemn, precum si piersicile, merele, capsuni si strugurii din livezile si podgoriile aradene.

 

Sursa: PECICA.EU NEWS

 


Cautare