Frauda alimentara cu capsune ecologice

40 de tone de capsune congelate din Turcia au fost contaminate cu 25 de pesticide, Comisia Europeana suspecteaza frauda, iar marfa a fost confiscata.

Un importator german a trimis probe dintr-un lot de capsune congelate din Turciae la laborator. Laboratorul de analize, a gasit 25 de pesticide diferite, dintre care doua au depasit valoarea de 0,01 miligrame de ingredient activ/kilogram de produs, definit de Asociatia Germana pentru alimente naturale Bundesverband Naturkost Naturwaren. Potrivit importatorului, capsunele urmau sa fie amestecate cu mueslis, ceaiuri de fructe sau gustări.

Este vorba de o redirectionare de la agricultura conventionala la cea ecologica", se arata intr-o scrisoare a Comisiei Europene, care suspecteaza frauda. Furnizorul din provincia Izmir, a fost certificat de un organism de inspectie ecologica din Nurnberg. Acesta a certificat, in 2017, o compania comerciala din Dubai, care a exportat zeci de mii de tone de soia conventionala si porumb din Ucraina si Romania in Statele Unite prin Turcia, ca bunuri ecologice.

(Sursa: ziarul online www.taz.de)

 

 

 

 

 


Cautare