Depozitul frigorific al fermei pentru perioda de iarna

Când fermierii din zonele cu climă rece își iau o odihnă de iarnă bine câștigată, comunitățile lor încă își doresc produse locale.

Lanțurile de băcănie furnizează alimente pe timpul iernii, trimitând mărfuri din întreaga lume, dar acest lucru este costisitor și poate slăbi încrederea în sine și securitatea alimentară locală. A nu avea opțiuni locale face ca un oraș să fie mai dependent de sursele de hrană exterioare pe care comunitatea nu le controlează și reduce suma de dolari care rămâne local.

Sam Knapp, un fermier din Fairbanks, a găsit o modalitate de a reduce această diferență prin construirea propriei sale depozite frigorifice la prețuri accesibile. Acest lucru i-a permis să-și vândă produsele într-una dintre cele mai grele ierni ale țării. El combină experiența științifică cu experiența în conducerea propriei fermă și, după ce a vorbit cu inovatori în depozitele frigorifice din întreaga țară, împărtășește ceea ce a învățat în noua sa carte, BEYOND THE ROOT CELLAR.

În 2020, Knapp s-a mutat la Fairbanks pentru a înființa Offbeet Farm. Acolo și-a propus să construiască o structură în ferma sa de 1,5 acri, care să-și poată depozita produsele pe tot parcursul iernii, o perioadă în care temperaturile scad la -40 de grade timp de săptămâni la rând. Structura are 25 de metri pătrați și arată ca un șopron obișnuit în aer liber, dar se sprijină pe forme specializate din beton care îmbracă izolația și acționează ca pereți de sprijin. Acum conduce o agricultură susținută de comunitate (CSA) de iarnă și își vinde produsele până în martie.

A construit chiar el această clădire, iar costul total al infrastructurii a fost de aproximativ 55.000 de dolari. Cu aproximativ 120 de clienți CSA, Knapp stochează în prezent 25.000 de kilograme de produse și intenționează să se extindă în fiecare an. Knapp spune că depozitarea frigorifică oferă fluxuri suplimentare de venituri și echilibru între viața profesională și viața privată; ambele sunt greu de găsit pentru micii fermieri. Depozitarea variază în funcție de produs: în timp ce Knapp a constatat că el și clienții săi încă își mănâncă varza în vara următorului an, păstrarea cepei sa dovedit mai dificilă. Încă mai caută un soi de ceapă care să se poată păstra bine peste iarna.

Sursa : Modern Farm.

 


Cautare