Refolosirea pet-urilor in gospodarie

Refolosirea in gospodarie a pet-urilor are tot mai multi aderenti, cu idei ingenioase, pentru a creea lucruri simple, frumoase si utile.

In primul rand putem folosii pet-urile pentru a ne face ghivece pentru plante, dar si pentru a ne crea un sistem simplu de irigat prin aspersiune a gazonului de iarba.

Suruburile, cuiele, piulitele si alte accesorii din trusa de scule ale oricarui gospodar pot fi sortate si pastrate in deplina siguranta in sticle mici de plastic. Le poti sorta in functie de tip, lungime si grosime, astfel incat sa numai fii nevoit sa cauti mult timp surubul potrivit. La fel se pot pastra creioanele colorate sau produsele cosmetice.

Monedele pastrate in mod normal in pusculita vor arata mult mai bine in recipiente din plastic. Daca pana acum erai tentat sa deschizi zilnic pusculita pentru a numara averea adunata acolo, acum poti supraveghea mai usor continutul. Plasticul transparent te lasa sa observi agoniseala, fara a mai lasa loc de curiozitati sau planuri desarte. Foloseste sticle diferite pentru fiecare tip de moneda in parte. Astfel nu mai uiti sa alimentezi „pusculita” si iti va fi mai usor sa numeri monedele atunci cand recipientul este plin.

Jucariile mici ale copiilor pe care calci zilnic si care reprezinta un real pericol pentru intreaga familie, vor sta foarte bine in bidoane din plastic. Piesele de puzzle, jucarioarele primite cadou la chipsuri, pufuleti sau oua de ciocolata, masinutele si alte figurine mici pot fi selectate si repartizate astfel. Decupeaza o „usa” frontala pe recipientul de plastic pentru a-ti fi mai usor sa scoti sau sa asezi jucariile atunci cand este cazul.

Zaharul, pastrat in ambalajul initial, se intareste in timp din cauza umezelii din exterior. Foloseste o sticla de plastic de apa minerala (pentru a nu avea miros) foarte bine uscata si pastreaza zaharul aici cu dopul foarte bine inchis. Astfel poti depozita si semintele de flori, la fel de pretentioase atunci cand vine vorba de umezeala.

 

 

 

 


Cautare