Reciclarea gradinii

Reciclarea gradinii este o modalitate foarte buna de a ajuta mediul inconjurator, de a economisi bani si de a ne stimula imaginatia.

Exista mai multe moduri de a recicla o gradina, de la a decora gradina cu diverse materiale reciclabile, in fiecare zi, pana la reutilazarea deseurilor organice pentru mulci sau compost. Reutilizarea de obiecte vechi sau materiale recuperate, in gradina, nu este un lucru nou, dar in conformitate cu viata ecologica, reciclarea gradinii devine tot mai populara. Exista mai multe beneficii pentru gradina reciclata dar cele mai multe se refera la protectia mediului inconjurator, respectiv, la reutilizarea gunoaielor si deseurilor din gospodarie. Materialele reciclate in gradina, sunt mai putin costisitoare dar ne stimulea creativitatea, pentru a face o gradina unica. Obiectele de uz casnic simple, care ajung, de obicei, la fier vechi pot devenii obiecte de arta in gradina.

Pentru a realiza acest lucru, incercati sa folositi piesele care se repeta ca element in gradina pentru a nu crea dezordine. Din diverse obiecte metalice, cum ar fi ramele de pat, piese de biciclete componente de aluminiu, anvelope, exista posibilitatea de a ne realiza sculpturi decorative, jardiniere, ghivece de flori si alte puncte focale interesante in gradina. Fantani, iazuri, si alte amenajari de apa pot fi facute cu usurinta din obiectele gasite. Sanctuare salbatice pot fi, de asemenea, incluse in reciclarea gradinii. Dintr-o cutie postala veche se poate face o colivie pentru pasari.

Un ghiveci de flori ciobit poate deveni un adapost pentru broscute. Orice cutie metalica poate devenii un recipient pentru plante daca se fac cateva gauri pentru drenaj. Din cazi de baie, cosuri, cizme, si chiar jucarii stricate se poate recicla gradina de langa casa, in variante nelimitate. O alta forma de reciclare a gradinii include reutilizarea materialelor in gradina pentru mulci sau pentru compost. Compostul, care ajuta la crearea unui sol sanatos, pot fi realizat prin reutilizarea ierbii taiate, a frunzelor, ziarelor, si resturilor de bucatarie. Alte proiecte de reciclare a gradinii includ reutilizarea cutiilor de carton de oua pentru tavi de seminte, etc. Adunati containerele mari pentru a aduna apa de ploaie, cu care udati plantele mai ales ca este plina de substante nutritive si nu contine clor precum apa de la robinet. 

 

 


Cautare