Cooperativa Grădina Noastră din Beiuș, inițiată de Dumitru Gal, este lider de piață la nivel național pe fructe de pădure.
Afacerea cu fructe de pădure a înflorit în ultimii ani în România. Numărul plantațiilor a crescut, iar pe măsură ce acestea au început să rodească, pe piață au apărut și concurența și nevoia de asociere pentru a vinde, scrie agrointeligența.ro. În Bihor, la Beiuș, o cooperativă a producătorilor de fructe de pădure a reușit să investească la comun pentru ca, apoi, să intre cu producția în retail, iar de întreaga strategie de vânzare se ocupă chiar cel care a avut ideea asocierii.
Cooperativa Grădina Nostră Beius are 40 de membri și 70 ha de fructe de pădure cultivate. Suprafata de culturi protejate printr-un proiect va ajunge la 15 hectare iar in camp sprafata va creste cu alte 15 ha de arbusti fructiferi. Pe partea de fructe de pădure sunt lideri de piață la nivel național. În prezent, cooperativa condusă de Dumitru Gal vinde întreaga producție în supermarketurile Carrefour. Fructele sunt livrate purtând brandul producătorilor locali, iar cumpărătorii au garanția unui produs proaspăt, obținut prin munca fermierilor români.
Programul Grădina Noastră a fost creat de Carrefour în urmă ci șase ani și constă în parteneriate cu producători locali cu scopul ca aceștia să poată livra în magazine în maximum 24 de ore de la momentul recoltării. Retailerul Carrefour a încheiat șase noi parteneriate cu cooperative agricole din mai multe regiuni ale țării și atinge pragul de zece furnizori strategici de legume și fructe de proveniență locală. Una dintre aceste cooperative este din Beiuș. In vârf de sezon, 100% din necesarul de fructe, legume și verdețuri de sezon din rețeaua Carrefour, care pot fi cultivate local, este asigurat de partener. Carrefour susține mai bine de 1.300 de fermieri la nivel național, dintre care 600 sunt producători ultra locali, oferind soluții de eficientizare a procesului de producție, transport și vizibilitate la raft.