Cultura ecologica de aronia

Ferma ecologica “Aronia Elixirul Vietii” a fost infiintata de Sipos Siminica si sotul ei, in Draguseni, judetul Satu Mare.

Aronia (Aronia melanocarpa), planta de origine americana, a fost dovedita ca avand cel mai puternic fruct cu proprietati antioxidante din natura. Face parte din familia Rosaceea si este cunoscuta cu denumirea populara de scorus negru. Siminica a ales sa cultive soiul Nero, foarte bogat in nutrienti. Inainte de plantare a aplicat pe teren dolomita amorfa iar dupa plantare a facut demersurile pentru a obtine certificat ecologic. Investitia ajunge la 7000 euro, dar profitul la finalul recoltei anuale este de aproximativ 12000 de euro. Dupa administraea gunoiului de grajd, se face o desfundare adanca la 40-50 cm. Plantarea se face toamna tarziu la 1,5 m intre plante pe rand si 3-4 m intre randuri. Irigarea se face prin aspersiune in lunile mai-iunie- iulie. Fructele se recolteaza in august-septembrie. In primii ani de la plantare se lasa 4-5 tulpini noi in tufa, eliminandu-se celelalte. O plantatie de aronia dureaza pana la 20 de ani.

Ferma ecologica “Aronia Elixirul Vietii”, inscrisa in asociatia ecologica „Proecologic Sistem“, comercializeaza „sucul ecologic de aronia“. Cele 3000 de sticle au pretul de 15 lei/sticla. Produsul este valabil 12 luni. Sucul de aronia presat la rece este facut doar din fructe proaspete, la maximum 2 zile dupa recoltare. Fiind un suc cu efecte terapeutice, se recomanda adultilor si copiilor mai mari de 2 ani. Se consumă diluat, respectiv 30 ml in 200 ml de apa.

OFERTA >>

 

 

 

 

 


 


Cautare