Eminescu si bucatele vreme la Targul de produse bio si traditionale BucurestiPrima editie din anul 2012 a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale va avea loc in acest weekend in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS).

Am numit aceasta editie Eminescu si bucatele vremii. Prima editie a targului din 2012 debuteaza in perioada 14-15 ianuarie, perioada in care aniversam nasterea poetului. Vom incerca sa aducem ceva din intamplarile si scrierile vremii, pe unde a trait si a poposit la masa Eminescu. Am incercat sa aflam ce se mai gaseste astazi in bucataria romanilor din ceea ce se pregatea prin locurile mentionate de Calinescu in vremea scolarului Eminescu si am descoperit reteta painii episcopului, o prajitura pregatita la targul nostru de doi gospodari din Sauceni, judetul Botosani", a precizat Eliza-Maria Cosma, managerul de proiect al targului de la ASAS.

Bucurestenii sunt asteptati, sambata si duminica, cu puica umpluta, sarmale moldovenesti, poale in brau, alivenci, prajiturile 'painea episcopului' si 'domino'.

Gospodarii din judetele Maramures, Sibiu, Salaj, Galati, Brasov aduc caltabosi, toba, chisca, jumari, carne in untura la borcan, sunci fierte sau coapte, slanini afumate, in saramura sau fierte, sorici si diverse sortimente de carnati.

Elevii Liceului Teoretic Traian Lalescu din Branesti, judetul Ilfov, ii invita, sambata pe bucuresteni sa recite impreuna versuri sau sa asculte cantece pe versurile poetului.

 

 

ARTICOLE SIMILARE:

http://www.youtube.com/watch?v=yikbbUJrx_0

 

 


Cautare