Produse ecologice Brodowin

Brandenburg este un land din Germania, situat în jurul Berlinului care consacra agriculturii ecologice peste 10 % din suprafata.

Popularitatea produselor ecologice a oferit un impuls neasteptat dezvoltarii agriculturii din estul Germaniei. Cu aproximativ 150.000 de hectare de teren gestionat ecologic, landul Brandenburg este una dintre cele mai importante regiuni privind agricultura ecologica, cu vanzari record de produse bio in 2017.

Produsele ecologice au fost mereu cautate, in Germania, a declarat Peter Krentz, un fermier ecologic care a beneficiat de oferta companiei Abcert, pentru certificarea ecologica a terenurile agricole conform standardelor Uniunii Europene. Krentz a gasit modalitati inovatoare, in micul oras Brodowin din regiune, alaturi de partenerii sai, cu care lucreaza peste 3000 de hectare, livrand direct suc de morcovi, unt, miere, lapte si alte produse bio la casele oamenilor si in peste 500 de magazine din Berlin si imprejurimi. Ferma a crescut constant din 1990, are peste 60 de angajati cu norma intreaga, iar prin aceasta se doreste pastrarea terenurilor agricole in cele mai bune conditii de fertilitate, dar si crearea de locuri de munca. 

 

 


Cautare