Orez bio "RISO SCOTTI DANUBIO", Bucuresti


Riso Scotti, compania familiei Scotti din Italia, cel mai mare cultivator de orez de pe teritoriul Europei, pe 6.500 hectare cultiva deja orez. Obiectivul pentru anul viitor este de aproape 8.000 hectare, iar in 2014 vor lucra toate cele 10.500 hectare.

 

Orezul de Romania are o calitate mai buna si mai putine defecte, fiindca nu e atacat de boli si daunatori, cum se intampla in alte parti. O particularitate interesanta a orezariilor romanesti este ca ele se preteaza foarte bine culturii unuia dintre soiurile cele mai scumpe; Orezul Arborio, un soi special, care costa in forma bruta 700 de euro pe tona, comparativ cu 280 euro/tona cu cat se vinde orezul cel mai ieftin. Arborio se cultiva doar in Italia si in Romania.

Compania familiei Scotti vinde 25% din productie la export. E vorba de „orezul bio de Romania", aproximativ 15.000 tone. Romania e favorabila productiei bio fiindca orezariile comuniste au ramas parloaga vreme de 15-20 de ani, solul avand timp sa se curete de orice reziduu de pesticide si ingrasaminte chimice.

 

Riso Scotti a ridicat procesul de prelucrare a orezului la rangul de arta, reusind sa combine respectul purtat originilor sale de cultivator de orez, cu spiritul inovator cerut de piata in prezent.

 

Pentru viitor, firma planuieste sa consolideze prezenta produselor pe baza de orez pe piata globala si europeana, prin intermediul unui proces continuu de diversificare. Avand cele mai apreciate acreditari internationale, Riso Scotti garanteaza oferirea unor produse superior certificate.


 

Vivere Bene Mangiando”.

 

 

RISO SCOTTI DANUBIO

  • Str. M. Obedenaru, nr. 8, sector 5, Bucuresti – Romania
  • Tel: +4.21.410.18.82
  • Fax: +4.021.410.18.83

 

www.risoscotti.ro

 


Cautare