Crestinismul si ecologia

3.04.2017. Proiectul ''Farminary'' de la Seminarul Teologic Princeton, SUA, integreaza educatia teologica cu agricultura durabila la scara mica.

Convingerea acestui proiect este ca abilitatile si caracterul vital al liderului crestin se formeaza in relatie directa cu creatia cea buna a lui Dumnezeu. Pe o suprafata de peste 10 hectare, proiect cuprinde o gradina inovare si un incubator pentru studiul conducerii.

Exista o corelatie profunda intre caracterul agrar, de cultivare, crestere, inflorire si coacerea fructelor si liderul credincios crestin care promoveaza integritatea si vindecarea unei lumii iubite de Dumnezeu cu toate relele ei.

Seminarul Princeton considera ca formarea liderilor credinciosi crestini se face cel mai eficient intr-o comunitate de angajament intelectual riguros, in sala si in ferma, imbinand teoria, practica si credinta in scopul anticiparii vietii noi. Pe masura ce elevii studiaza si lucreaza pamantul, unul langa altul, invata sa-l iubeasca pe Dumnezeu si creatia Sa.

 

 


Cautare