Ecologia - activitati practice la Ermitaj in 2011


In fiecare luna, incepand cu luna martie 2011, ermitajul de la Malin (BN), in colaborare cu Eco Ruralis si Asociatia Romana de permacultura, va invita sa petreceti week-end in mediul rural.

 

Liniste, natura salbatica, aer curat, departe de sresul din oras, imersiune totala: abandonam masina in sat si pe timp de noapte aprindem lumanari.

 

Vom petrece doua zile initiindu-ne in bucuriile gradinaritului organic si fabricarea unor chestii interesante: un cuptor solar, un cuptor de paine traditional, un uscator de fructe solar, vom invataa sa identificam plantele salbatice si de virtutiile lor si inca multe alte lucruri.

 

Nici copiii nu sunt uitati: o mică plaja de nisip, un iaz, un facilitator pentru a le ghida în limba romana sau maghiara, si sa faca, de asemenea, ateliere de lucru: construirea unui perete vegetal sau o coliba de noroi, etc. Si apoi mai sunt sapte magarusi, padure, spatii deschise, aventura ..

 

Duminica, vom avea discutii pe teme ecologice conduse de un oaspete in domeniu de ex: OMG-uri, influenta lunii in gradina, alternative la sistemul agricol actual, ... si alte subiecte pe care le propuneti.

 

Incetul cu incetul, am dori ca aceste week-enduri sa devina niste evenimente in care oamenii vin aici sa se relaxeze, improspateze, sa se plimbe, sa invete lucruri interesante, sa impartaseasca opinii. Ea poate deveni, de asemenea, o oportunitate pentru oameni de a redescoperi produse ecologice si obiecte de artizanat din regiune.

 

In iulie-august este perioada taberelor ... de toate tipurile, santiere participative, drumetii cu magari, descoperirea naturii, etc.

 

In septembrie, vom organiza a doua editie a cursului de permacultura CCP, dezvoltat de Bill Mollison. Anul acesta va fi condus de Pascal Depienne (Fr) Si Trousdale Sam (GB)

 

Participarea in WE este in mare parte gratuita (1)

 

Program 2011

Cam asa va arata programul de weekend:

Vineri seara: primire si vizita in ferma

Cazare in casa (contra cost) sau cu cortul (gratuit)

 

Sambata:

La ora 8: sesiune de yoga condusa de un profesor sau de meditatie cu Philippe
Diminea
ta : gradina organică - Calendar sau ce este de facut in gradina in functie de sezon?

Urmata de pregatirea de mancaruri vegetariene pentru masa de pranz, posibilitatea de a descoperi, de asemenea, unele cunostinte de dietetica si retete originale.

Dupa-amiaza: atelier de ecologie practica (care poate fi extinderea activitatii de dimineata) A se vedea mai jos o lista de subiecte pe care intentionam sa le abordam (2). Puteti sa veniti cu o propunere.

Seara, gratar sau ceaun (pe care puteti sa-l aduceti sau il asiguram noi). Peste zi copiii pot avea program de animatie (3)

 

Duminica:

La ora 8 yoga sau meditaţie

Dupa micul dejun vom dedica un moment pentru plante medicinale Dupa aceea, la alegere:
drumetii cu magari in zona, sau conferinta-dezbatere legate direct sau indirect de ecologie si moderat de un invitat, o persoana sau asociatie.

A se vedea lista de propuneri de mai jos (4)

 

IUNIE

Vineri 17, sambata 18 si duminica 19

Sambata

In calendarul gradina:vita-de-vie, udare, stropire

atelier: stupi bio cu doctor Kerekes

Duminica

Conferinta de discutii despre apicultura

 

IULIE

Vineri 15, sambata 16 si duminics 17

Tabara destinata descoperirii naturii condusa de Ilie Hoza si / sau Florin (liceu Beclean)

 

AUGUST

Vineri 19, sambata 20 si duminica 21

tema urmeaza sa fie stabilita

De la 13 la 28: tabara de supravietuire condusa de un profesionist francez, Jonathan Czodor.: 16 zile de imersiune completa in padure

tabara cu magari: atelaj de formare cu Imre Zoltan si drumetie de 3 zile cu cazare in corturi.


SEPTEMBRIE
Vineri 23, sambata 24 si duminica 25

tema urmeaza să fie stabilita

De la 3-14:: C.C.P ( Curs certificat de Permacultura) sustinut Pascal Depienne (Fr) si Sam Trousdale (GB)


 

Adresa :

Philippe COUPE & Adriana SIGARTAU

  • Str. 1 Decembrie, Nr. 72

  • RO - 425100 Beclean


 

Telefon: Philippe +40 744 18 59 28 ; Adriana +40 746 30 41 00

Email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 www.ermitajmalin.ro


 


Cautare