Riquewihr, cel mai frumos sat din Franta

Riquewihr este o comună franceză situată în regiunea istorică și culturală Alsacia.

Datorită frumuseții și atracției turistice, este foarte vizitat pentru moștenirea sa arhitecturală. Este un oraș medieval pitoresc, ferit de distrugerea celor două raboaie mondiale situat în inima podgoriilor alsaciene. Așezat la intrarea într-o vale împădurită, protejată de Schœnenbourg împotriva vântului nordic, Riquewihr are ușor vedere spre campie si oferă o priveliște magnifică asupra văii Rinului. Face parte din Parc naturel régional des Ballons des Vosges.

Timp de secole, acest oraș magnific a reușit să îmbine calitatea arhitecturii sale cu calitatea vinurilor sale de renume mondial, de unde își primește porecla „Gem of the Alsacia Vineyards”. Riquewihr, care nu trebuie ratat când vizitați Alsacia, este un „muzeu în aer liber”. A reușit să-și păstreze caracterul autentic în spatele zidurilor orașului, care acum sunt asediate doar de viță de vie.

Riquewihr, este alcătuit in mare parte din case datând din secolele XV-XVIII, construite foarte apropiate unele de altele oferind un ansamblu arhitectural excepţional. Tipul de casă alsaciană reprezinta în Riquewihr cea mai desăvârșită expresie prin declinațiile de semi-cherestea sculptată, ferestre oriel, curți interioare înfrumusețate de fântâni. Muzeele vă vor permite să descoperiți moștenirea istorică și culturală a regiunii Ribeauvillé și Riquewihr: Turnul Hoților (fosta închisoare din Riquewihr); Casa Vinificatorului, care datează din secolul al XVI-lea; Turnul Dolder (fostă poartă defensivă din secolul al XIII-lea).

Admirabil decorat cu flori de primăvara și vara, satul de 1500 de locuitori devine un loc de bas chiar si in perioada sarbatorilor de iarna can îmbracă culorile Crăciunului în perioada Adventului, într-o atmosferă unică ce îmbină magia Crăciunului cu tradițiile alsaciene.

 


Cautare