Bucataria taraneasca in China

Li Ziqi este o fata frumoasa, nascuta in 1990, ce traieste intr-o regiune muntoasa si impadurita din provincia Sichuan, China.

Li Ziqi nu a avut o copilarie fericita. Cand era copil, parintii ei au divortat si a locuit cu bunicii, iar bunicul, care era bucatarul satului, pregatea mancare la nunti si inmormantari. In videoclipurile, arata cum a invatat sa gateasca diverse feluri de mancare, de la bunicul ei, iar pe langa gatit, a invatat sa faca cosuri de bambus, sa cultive legume si sa confectioneze articole de tamplarie. Li Ziqi a luptat pentru a supravietui, si a fost, pe rand, chelnerita, electrician sau DJ la un club de noapte. Aici, a invatat multe lucruri despre muzica si editarea de videoclipuri.

Ca sa devina celebra, a adunat toate ingredientele si materialele din curtea si din terenurile agricole, iar apoi si-a pregatit aparatul de filmat. La inceput, videoclipurile sale nu au atras atentia, dar mai tarziu, cativa experti in arta culinara, au observat videoclipurile si le-au promovat. Astfel numarul fanilor a crescut foarte mult, in 2017, cand Li Ziqi a devenit o noua celebritate online in China. Videoclipurile ei au putut, astfel ajuta oamenii sa-si indeplineasca „visul de la tara”, sa manifeste interes pentru gastronomie si hainele confectionate traditional, sau sa invete traditiile si cultura chinezeasca.

 

 


Cautare