In inima orasului Tokyo, pe terasele hotelului New-Otani, trandafirii infloresc de 4 ori pe an gratie deseurilor menajere.
Plantele din gradina peisagera in stil japonez si trandafirii de pe terasa primesc ingrasamantul fabricat din deseurile restaurantelor complex hotelier de lux. Acest hotel cu 1600 de camere s-a lansat in politica globală de reciclare. Astfel, pe langa transformarea celor 5 tone zilnice de resturi alimentare in compost, apa folosita la bucatarie serveste spalarii masinilor iar coaja de portocala este transformata in aroma.
In cadrul hotelului s-a instalat o unitate de reciclare a apei si o centrala de cogenerare care produce pana la 50% din nevoile de energie ale hotelului.
Noul concept ecologic este promovat printre clientii sai japonezi (55%) si straini. Grija pentru mediu ca si consumul produselor bio a devenit un fenomen la moda in jurul caruia New Otani incearca sa-si construiasca imaginea. O imagine intregita prin promovarea nuntilor in stil traditional japonez.