Lacul roz

Hillier este un captivant lac roz situat in Australia de Vest.

Daca cautati un peisaj unic, lacul Hillier, de pe insula 'Middle Island'', poate fi o destinatie de vacanta, atunci cand apa lacului devine de culoarea unui cocktail de capsuni si lapte. Acest lucru atrage multi turistii.

Lacul are o lungime de aproximativ 600 de metri, si o latime de 250 m inconjurat de arbori si arbusti. Lacul a fost descoperit de Matthew Flinders, in 1802, cand a urcat pe cel mai inalt varf al insulei Middle Island. Fiind situat intr-o padure de eucalipti, lacul nu poate fi zarit decat de sus. Cu toate ca are culoarea roz, apa nu este daunatoare pentru oameni, putandu-se practica inotul si alte jocuri pe apa. Situat chiar langa Oceanul Pacific contrastul dintre rozul catifelat al lacului si albastrul oceanului este izbitoare.

Se pare ca o reactie dintre sarea si bicarbonatul de sodiu coloreaza apa in roz, dar si alga sarata Dunaliella. Culoarea roz este mai putin accentuata atunci cand este privita de la suprafata, dar este foarte proeminenta cand este vazut din aer. Cu toate acestea, spre deosebire de alte lacuri roz din intreaga lume, apa este inca in mod distinct roz chiar si atunci cand este pusa in pahar.

 

 


Cautare