Tailandezii au combinat turismul cu agricultura, aratand turistilor cum se face agricultura ecologica.
Agricultura si turismul merg mana in mana, oricat de surprinzator ar parea. O demonstreaza Tailanda.
De 30 de ani, tailandezii sunt cei mai mari exportatori de orez din lume. In ultimul deceniu au atras o parte din cele 14 milioane de turisi, cu promisiunea ca le vor arata cum se face agricultura organica.
In Sukhothai, pentru o zi, oamenii experimenteza viata cultivatorilor de orez si demonstreaza ca alimentatia eco nu este doar un mit. Lanurile de orez din Sukhothai sunt pline de turisti in fiecare luna din an. Sute de mii de straini vin aici sa invete sa planteze orez. Fermierii tailandezi tin să le arate experienta completa, pas cu pas. Primul episod este cautarea oualor de rata. Apoi fac cunostinta cu cei 200 de bivoli de apa. In fiecare dimineata la ora 8, bivolii ies din tarc si sar in apa. Este un adevarat spectacol sa ii vezi inotand in mijlocul lacului.
Aproape de pranz, turistii intra in lanul de orez si invata sa il planteze si sa il culeaga. Fermierii de o zi gusta apoi roadele muncii, la un pranz in mijlocul campului. Aici toate alimentele sunt pe baza de orez. Chiar si painea sau sucul. Sukhothai este singurul loc din lume care are propriul ceai din frunze de orez. O singura cana asigura necesarul de vitamina C pentru 3 zile.