Agroturism la Manastirea Varatec

Calatorii care vin la Manastirea Varatec sunt intampinati inca de la intrare cu paine si rugaciune dupa vechea traditie manastireasca.

Potrivit legendelor locale, in secolul al XVIII-lea, maicuta Olimpiada a cumparat o mica sihastrie din poiana Varatec. Ea si-a investit intreaga avere mostenita in micutul lacas de cult. In 1900, un puternic incendiu distruge o mare parte a chiliilor si acoperisul bisericii mari. Manastirea Varatec, este azi, cea refacuta dupa incendiu.

Puteţi poposi aici peste noapte, conditiile fiind cele ale unei pensiuni bine intretinute. Spre bucuria pelerinilor osteniti, in cadrul Manastirii s-a amenajat un numar de camere confortabile cu bai proprii. La marginea satului veti descoperi Casa Lahovary, iar la aproximativ 100 de metri de aici, puteti vizita Biserica „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul”, in curtea careia se afla mormantul Veronicai Micle.

Produse traditionale, specifice manastirii Varatic sunt dulceturile si siropurile naturale, realizate dupa retete traditionale. Din gama variata de produse amintim dulceata de cirese amare si miraculosul sirop obtinut din muguri de brad. Brutaria manastirii este renumita pentru painea sa curata si sanatoasa cat si pentru delicioasele sale produse de panificatie (placinte, branzoaice, merdenele etc.).

 

 


Cautare