Productie scazuta de miere in Romania; Productie scazuta de furaje in Norvegia,

Multi proprietari de cai din Norvegia sunt nevoiti sa isi duca animalele la abator dupa ce seceta a condus la scaderea productiei de nutret si la cresterea preturilor la furaje.

Linn Elisabeth Eidsaa, care detine patruzeci de cai, abia a reusit sa procure suficient nutret, la un pret foarte ridicat, si a observat ca muli proprietari si-au scos la vanzare caii. "Toata lumea vrea ca animalele sa traiasca, insa daca nu reusesti sa faci rost de suficient nutret este o alegere mai buna decat sa ii lasi sa moara de foame", a declarat ea, potrivit Agerpres.


Vremea capricioasa reduce productia de miere la 60-70%

In Romania se obtine intr-un an bun 25.000 - 27.000 de tone, si chiar daca se obtine mai putina miere pretul mierii nu va creste. Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), Ioan Fetea, sustine ca nici la floarea soarelui, apicultorii nu au avut rezultate mai bune, pentru ca a durat foarte putin perioada de cules, in jur de 3 - 4 zile, si nu s-a putut valorifica mai mult. Potrivit ACA, in ultimii doi-trei ani, consumul de miere a inregistrat o crestere de 15%, pana la 550 de grame pe locuitor pe an, insa si in aceste conditii Romania se afla tot in sfarsitul clasamentului, la nivel european.

 


Cautare