Golf - discul si permacultura

 Clubul de Permacultura din Costa Rica, este un club de tara care respecta mediu si unde membrii lui pot petrece timpul liber relaxandu-se in piscina sau jucand gol cu discul.

Clubul face parte din Comunitatea Sustenabila Saint Michaels, unde se poate cumpara sau inchiria o casa avand acoperis si pereti din plante vii. Fiecare casa are o gradina comestibila amenajata pe principii de permacultura. Clubul de Permacultura din Costa Rica este exemplu pentru un mod de viata bun si sanatos.

Terenul de golf cu discuri are 18 pucte de tinta, fiind accesibil tuturor. Este construit intr-o padure plina de pomi fructiferi, de legume cultivate si plante medicinale. Deci, terenul este folosit cu intelepciune, avand functiile de recreere, productie alimentara si de habitat natural.

Gazonul nu este intretinut de masinile de cosit, ci de catre pasarile si de animalele ierbivore din gospodarie, care pasuneaza rational pe terenul respectiv. Gunoiul de la pasari si animale este un ingrasamant natural utilizat in fertilizarea gazonului si plantelor cultivate. Nu se utilizeaza pesticide chimice, deoarece insectele benefice sunt atrase de mediul natural si daunatorii sunt tinuti departe de plante. Apa este recoltata in mod natural pentru a creste productia viitoarelor recolte de fructe si legume. Minunata piscina cu apa sarata este alimentata de izvoarele din zona si de ploaie, adunata natural. 

 

 


Cautare