Motocoase cu masa pentru facilitarea muncii agricole

Motocoasele cu masa sunt motounelte ce contribuie semnificativ la simplificarea muncii agricole, permitand realizarea operatiunilor de tundere a ierbii, cultivare, prasire, arat si nu numai. Aceste activitati se realizeaza prin utilizarea accesoriilor potrivite.

Motocoasele cu masa se pot utiliza atat in aplicatii profesionale, cat si casnice. Ele au rolul de a reduce din eforturile resimtite de operator prin menajarea de forte.

Criterii in functie de care se alege o motocoasa cu masa

Randamentul motocoaselor este influentat de puterea motorului si latimea de cosire. Motorul este componenta ce genereaza puterea necesara pentru realizarea unui volum mare de munca, iar latimea de taiere permite lucrarea rapida a unor portiuni intinse de teren. Cu cat este mai mare, cu atat mai repede se va termina munca agricola.

Un alt element important in acest sens este reprezentat de sistemele de autopropulsie, cu rol in cresterea manevrabilitatii. Aceasta va reprezenta un real ajutor atunci cand ne raportam la zone in panta, unde utilizarea unei astfel de unelte ar putea fi problematica daca nu dispune de dotarile necesare. Autopropulsia va permite manevrarea motocoasei cu masa la fel de usor, indiferent pe tipul de teren pe care se va utiliza.

Desigur, exista nenumarate alte elemente pe care le puteti lua in considerare. Spre exemplu, materialul din care este fabricata puntea este relevant. Metalul va demonstra o rezistenta mult mai ridicata decat plasticul. Daca motouneata este echipata cu roata pivotanta in fata, va fi mult mai usor de manevrat, mai ales in cazul intoarcerilor.

Relevante in acest sens sunt si tipul de control al vitezei, intervalul in care inaltimea se poate ajusta, tipul de pornire, numarul de viteze de lucru (implicit viteza in revers, utila in acele situatii cand nu se poate realiza intoarcerea la limita solei ce se coseste) si desigur, accesoriile compatibile, ce ofera sau nu versatilitate motocoasei.

Cei mai renumiti producatori

O intrebare comuna a clientilor este referitoare la cea mai buna motocoasa cu masa. In ciuda faptului ca nu putem desemna un anume model ca fiind cel mai calitativ, putem aprecia brandurile precum BCS si Bertolini ca fiind unele dintre cele mai consacrate de pe piata de profil. Acestea fabrica utilaje de dimensiuni reduse, antrenate de motoare ce functioneaza fie pe motorina, fie pe benzina, de regula generand puteri de la 5 CP in sus.


Motocoasele Bertolini

Motocoasele Bertolini ofera o serie de avantaje tehnologice precum aparatorile laterale pentru bara de taiere SF. Acestea nu doar ca ofera motouneltei protectie, insa este extrem de utila in strangerea culturii de pe doua randuri. Accesoriile se monteaza rapid cu ajutorului Quick Fit fara a se folosi unelte suplimentare, iar nivelul vibratiilor resimtite de utilizator este redus cu ajutorul sistemului anivibratii cu care toate motocoasele cu masa din gama producatorului sunt dotate.

Motouneltele dispun de ambraiaj inversat ce garanteaza siguranta operatorului in cazul piederii controlului asupra acestora cand sunt in lucru. De asemenea, sistemul brevetat Motor Stop opreste motorul in mod automat cand acest lucru se intampla. Inversorul de sens rapid permite schimbarea sensului de lucru fara interventia asupra turatiei motorului. Motocoasele cu masa Bertolini dispun de ghidoane reglabile in functia de statura si preferintele utilizatorului, pentru un plus de confort.
 

Motocoasele BCS

Acestea sunt echipate cu motoare puternice de peste 4 CP si se remarca prin taiere eficienta, indiferent de tipul culturilor. Producatorul BCS a proiectat aceste motocoase cu masa in asa maniera incat sa satisfaca clientul din punct de vedere al ergonomiei. Comenzile sunt intuitive, manerele comode, iar ghidoanele se regleaza pe latime si lateral. Toate modelele dispun de mai multe trepte de viteza si inversor de sens, pentru o utilizare cat mai placuta, cu un minimum de efort depus.

O caracteristica definitorie a motocoaselor BCS este versatilitatea acestora. Utilizate cu accesoriile potrivite, fac fata unor sarcini diverse. Bara de cosire Europa se utilizeaza pentru taierea ierburilor dure si subtiri, iar bara de cosire cu dinti semificsi SF este potrivita pentru cosirea ierburilor consistente. Un accesoriu grebla va aduna fanul intr-un ritm foarte rapid, iar un accesoriu special pentru extragerea cartofilor va reduce considerabil din eforturile depuse pentru extragerea manuală.

Indiferent de modelul ales, o motocoasa cu masa reprezinta un adevarat ajutor in realizarea muncii agricole din gospodarie, minimizand eforturile depuse de utilizator si maximizand beneficiile resimtite de acesta. 

  


Cautare