Gunoiul de pasare la legume

Gunoiul de pasare este un ingrasamant complet cu actiune rapida.

 

Copozitia chimica la gunoiul de gaina este: 56% apa, 0,7-2,5 % azot, 1,5-2% fosfor, 0,8-1 % potasiu, 2,4 % calciu, 0,7 % magneziu.

Copozitia chimica la gunoiul de rate este: 53% apa, 0,8 % azot, 1,5 % fosfor, 0,4 % potasiu, 1,7 % calciu, 0,3 % magneziu.

Copozitia chimica la gunoiul de gaste este: 83% apa, 0,6 % azot, 0,5 % fosfor, 1,1 % potasiu, 0,6 % calciu, 3,3 % magneziu.

Cantitatile de gunoi provenite de la pasari sunt in general mici: 5-6 kg/an la gaini; 7-8 kg/an la rate; 10-11 kg/an. Se recomanda doze de 100 -150 grame/metru patrat de gradina, maruntit, in stare semiuscata sau uscata si incorporat in sol cu sapaliga.

 

In timpul vegetatie se recomanda, la legume, cantitatea de 30-40 grame/metrupatrat subtiat in apa in proportie de de 1:10 – 1:20. Asupra solului are un efect usor alcalinizat.

 

 


Cautare