Backyard Garden

Cele mai bune plante pentru o mica gradina de curte (Backyard Garden) sunt cele care ne vor ajuta sa maximizam spatiul pus la dispozitie.

Plantarea de vita de vie, care va acoperi o poarta, un gard, sau un spalier este o modalitate foarte buna de a transforma o suprafata orizontala intr-un spatiu verde. Acest lucru ne ajuta de a avea o gradina Backyard luxurianta si plina de viata. Asigurati-va cand alegeti plantele sa nu creasca prea mari si sa nu va reduca spatiul din jur. Ghivecele cu plante, inclusiv ghivecele cu ierburi medicinale si aromatice, va permit, sa creati desingul dorit intr-o gradina mica. Una dintre cele mai bune lucruri despre plantele din ghivece este ca acestea pot fi mutate in interior pentru decorare, in caz de petrecere in familie, sau pe timpul iernii cand ne vom bucura din plin de el. Ghivecele cu plante pot fi aranjate in asa fel incat sa fie vizibile, accesibile chiar si atunci cand sunt aranjate in straturi.

In mica gradina Backyard trebuie sa avem destule flori colorate pentru a accentua si mai mult frumusetea unui spatiu putin. De obicei se aleg maxim doua culori, pentru ca, daca avem prea multe culori, gradina pare incarcata si sufocata. O alta posibilitate de a crea o gradina colorata este de a pune flori cu culori asemanatoare prin care aerisim un pic spatiul. 

Daca zona nu primeste umbra de la copacii din apropiere se poate amenaja un arc sau o pergola de gradina. Acestea umbresc cel mai eficient cand sunt acoperite cu vita de vie. Acest loc reprezinta un spatiu izolat de relaxare in numeroasele zile cu vreme frumoasa. Avand un spatiu atat de mic, avem posibilitati nelimitate de a ne amenaja gradina Backyard.

 

 


Cautare