Agricultura multifunctionala in Olanda

In scopul de a stimula agricultura multifunctionala, ministerul olandez de agricultura a infiintat un grup operativ care s-a axat pe mai multe sectoare, precum agricultura, ingrijirea copiilor, odihna, turismul si educatia.

Unul dintre obiectivele a fost acela de a dubla valoarea economica a agriculturii multifunctionale in perioada 2008-2011, lucru care s-a realizat cu succes. Peisajul este o sursa importanta si de mare ajutor pentru agricultorul multifunctional. Din acest motiv, multi fermieri sunt implicati in gestionarea mediului inconjurator si considera ca este de la sine inteles ca trebuie sa faca acest lucru. Impactul vizibil al peisajul este limitat in agricultura, dar multifunctional, peisajul are o valoare mult mai mare in ceea ce priveste modul in care este experimentat de catre publicului larg.

In plus, fermele multifunctionale fac adesea uz de cladirile existente pe care le adapteaza in scop multifunctional. Aproape toti fermieri multifunctionali au experimentat cu satisfactie noile activitati apreciate de vizitatori. Agricultura multifunctionala ofera sanse femeilor, mai ales ca acestea sunt mult mai responsabile decat barbatii in implementarea programului. In fermele multifunctionale gama de produse oferite vizitatorilor a crescut, iar numarul reclamatilor a scazut simtitor. Multi fermieri se lauda ca ofera produse si servici unice in regiune. Se poate spune ca agricultura multifunctionala face un lucru minunat pentru dezvoltarea regionala pe langa faptul ca le aduce un venit in plus fermierilor multifunctionali.

 


Cautare