Programul Ermitajului de la Malin in 2012


Zile consacrate copiilor, ateliere practice de ecologie, tabere in natura si cursuri de permacultura.

 

Sezonul va gravita in jurul a patru tipuri de activitati:

  • Zile consacrate copiilor cu un spatiu de joaca si activitati (ateliere, jocuri, magari, ..) conduse de catre adulţi;

  • Ateliere practice de ecologie Weekend-uri pentru adulti conduse de cunoscatori: Gradinarit organic, panou solar, constructii de pamant, apicultura ecologica, etc.

  • Tabere, una pentru copii cu varsta intre 8 - 14 ani si alta pentru tineri 12 - 16 cu activitati recreative in natura.

  • In cele din urma, trei workshop-uri, bazate pe voluntariat, unde ne vom destinde lucrand: activitati de primavara in aprilie, cu amenajarea spatiului special pentru copii si mai ales in luna iulie, constructia de spatiu dojo/atelier de lucru pe fundatie octogonala pentru activitati de interior.

 

Si desigur a 3-a editie a Cursului de Permacultura cu Pascal Depienne si in decembrie un experiment: Jonathan Czodor, un francez de origine rusa, specialist in expeditii boreale, vine cu clienti din strainatate (stagiul este deschis) pentru a-i cufunda in conditii de supravietuire in padure.

 

In plus fata de aceste activitati, avem desigur, de lucru la ferma: gradina, un stup sau doi, inseuarea magarilor, plantatii, etc.

 

Profilul ermitajului este in curs de dezvoltare: va fi, fara indoiala sau sper, o gospodarie didactica in permacultura, cu panouri didactice, clase verzi, workshop-uri de ecologie practica, tabere de natura, cursuri de permacultura.

 

Vom construi, imprastiate pe 8 ha, „cladiri usoare” (materiale ecologice, autoconstructie), concepute pentru a gazdui oameni care doresc sa se retraga intr-un mediu prietenos.

 

Pe de alta parte, dar alaturi proiectului este de a permite oamenilor sa gaseasca la Malin un loc de reinnoire spirituala.

 

Informatii utile: http://ermitajpermaculture.blogspot.com/2011/05/gradina-potager-mai-2012.html

 


Cautare