Luna mai in gradina de legume

In aceasta luna se pregatesc straturile si se seamna urmatoarele legume: fasole, castraveti, pepeni verzi, pepeni galbeni, andive, dovlecei.

Acum este temperatura propice ca aceste culturi sa germineze si sa rasara in scurt timp. Tot acum pregatim terenul si plantam tomatele de vara-toamna, ardeiul gras, ardei lung, gogosarul, si vinete.

Culturile infiintate vor fi udate dimineata si seara pana vor rasarii si vor forma primele frunze adevarate. Efectuam lucrari de prasit pe straturile infiintate in lunile martie si aprilie si in special pe cele ocupate de ceapa si usturoi. De asemenea efectuam raritul si plivitul la morcovi. Tot acum instalam spalierii, legam si copilim tomatele timpurii.

In aceasta luna recoltam culturile timpurii (ridichile de luna, varza, spanacul si salata, mazare verde). Dupa desfintarea culturilor timpurii, pregatim straturile pentru culturile succesive (varza de toamna, castraveti cornison, fasole verde, etc). Cei care au solar sau sera de legume vor efectua, in aceasta perioada, lucrari de copilit si palisat la tomate si lucrari de intretinere (prasile manuale, irigat, fertilizari faziale la culturile pe rod).

 


Cautare