Legumele ecologice, cea mai rentabila afacere!

Cea mai rentabila afacere cu care romanii ar putea penetra piata europeana, ar fi cultivarea legumelor ecologice.

Grija pentru sanatate, in general, si pentru cea a copiilor, in mod special, meniurile marilor restaurante, dietele simandicoase - toate reclama produse sanatoase, cultivate ecologic.

Chiar sambata trecuta am vazut in emisiunea „Ferma", cum doi avocati, oameni care ar fi putut face bani frumosi cu meseriile lor, au infiintat ferme pentru cresterea vacilor. Au dat viata stresanta de la oras pe cea sanatoasa din mediul rural. Si sunt multumiti de alegerea facuta pentru ca, pe langa vacute, mai cresc si pasari si-au construit un solar si o gradina de legume cu de toate.

La acestea se adauga stirile alarmante, larg difuzate de catre toate ziarele, radiourile si televiziunile, care ne informeaza ca cel putin 50% dintre fructele, legumele si cerealele produse in UE contin pesticide! Prin urmare, jumatate dintre legumele si fructele pe care le consumam zilnic, alaturi de copiii nostri, contin substante toxice extrem de periculoase! Problemele hormonale grave, sterilitatea, cancerul sau malformatiile la copii sunt doar cateva dintre cele mai grave afectiuni provocate de pesticide!

... Puteti schimba aceste date si chiar viata copiilor vostri axandu-va pe agricultura ecologica: cultivarea legumelor in sistem ecologic.

 Agricultura ecologica este si o problema de educatie, mai cu seama a tineretului, in spiritul respectarii naturii si a cunoasterii traditiilor in cultivarea pamantului.

Un exemplu deosebit in acest sens il ofera China, natiune la care respectul fata de munca pamantului si de natura a fost cultivat de traditia multimilenara a civilizatiei chineze la cel mai inalt nivel. Nu intamplator si astazi se zice ca agricultorul chinez “nu lucreaza pamantul, el il sculpteaza”.

Acesta este si motivul pentru care, aplicand si astazi o agricultura organica bine fundamentata, fara investitii materiale deosebite, dar cu o mare investitie de munca si respect fata de natura, chinezii (alaturi de coreeni si japonezi) au reusit sa-si mentina solurile fertile timp de peste 5.000 de ani, fiind singurele exemple pozitive in istoria multimilenara a civilizatiei umane. Nu este intamplator ca alaturi de alte produse industriale, produsele agricole chinezesti au cucerit piata mondiala fiind unul din cei mai redutabili concurenti.

Iata doar cateva dintre avantajele unei afaceri in sistem ecologic:

·         Cultura de legume ecologice este una dintre cele mai profitabile afaceri familiale care se poate desfasura intr-o ferma agricola relativ mica (2-10 ha);

·         Astazi, din ce in ce mai multa lume se orienteaza catre o alimentatie sanatoasa cu legume naturale. Alimentatia noastra trebuie sa contina legume! Cine nu mananca legume are de-a face cu doctorul!

·         72% din piata europeana cere produse naturale! Putem fi chiar noi furnizorii de legume, nu? Agricultura ecologica asigura o piata sigura de desfacere, un atuu perfect pentru afaceri rentabile!

·         Puteti beneficia de fonduri speciale pentru agricultura ecologica! Si de la UE si de la STAT! Subventii de 50% din valoarea taxei de inspectie si certificare, precum si de un sprijin financiar, care poate ajunge la 700 lei pe hectar, sau pentru irigarea terenurilor. Sunt ale tale daca actionezi rapid!

·         Conditiile pedo-climatice din tara noastra avantajeaza agricultura ecologica pentru a obtine legume variate si atat de dorite de piata europeana! Indiferent ca sunt tomate, ardei, vinete sau pepeni, se pot obtine legume de calitate.

 


Cautare