Legislatie invechita privind bunastarea pasarilor de curte

Cresterea puilor in libertate, a devenit din ce in ce mai populara in SUA, in primul rand ca sursa de oua proaspete si ca animale de companie.

Potrivit unor cercetari efectuate la Universitatea din California, legislatia care reglementeaza procedura adecvata pentru pastrarea puii din curte a ramas in urma. Studiul realizat in 100 de municipalitati din Colorado arata ca fiecare oras are reglementari proprii, dar foarte vagi. De exemplu, doar in jumatate din orase este reglementata sacrificarea pasarilor si in foarte putine orase, legile includ si puii la bunastarea animalelor domestice (caini, pisici, cai, etc.).

Pastrarea puilor si gainilor nu este fara riscuri, deoarece pot raspandi boli cum ar fi salmonella, infectii ale virusului West Nile, etc. Celalalt aspect se refera la persoanele care cumpara pui de curte si apoi i-au decizia sa nu-i pastreze. In ultimii ani, tot mai multi pui au fost predati adaposturilor pentru animale. Studiul propune ca pe viitor sa existe reglementarile mai stricte privind bunastarea pasarilor de casa, privind problemele de sanatate umana, precum si de predarea lor la adaposturile pentru animale.

 


Cautare