Demonstratia pentru o agricultura durabila la Berlin

23.01.2018. La inceputul Saptamanii Verzi de la Berlin, peste 33 000 de persoane au cerut, viitorul guvern federal german, trecerea la o noua politica agricola.

Acestia doresc respectarea drepturilor omului, conditii echitabile de vanzare si un sprijin mai mare pentru populatia rurala din intreaga lume. Jochen Fritz a vorbit in numele celor 100 de organizatii care au participat la demonstratie, spunand ca politica actuala rasplateste industria agricola si nu pe cei care produc durabil si ecologic. Agricultura industriala si industria alimentara provoaca probleme locale si globale fermierilor, climei, animalelor si mediului, iar conversia spre o agricultura ecologica, in care fermierii pot trai mai bine din munca lor, nu mai poate fi amanata din punct de vedere politic.

160 de fermieri au participat la demonstratie cu tractoarele lor. Ei au inmanat in prealabil o nota de protest celor 70 de ministri ai agriculturii prezenti la Forumului Global pentru Agricultura si Alimentatie care s-a tinut in cadrul Targului de la Berlin. Printre altele au cerut eliminarea glifosatului, interzicerea antibioticelor in cresterea animalelor, reguli de piata corecte pentru protectia micilor fermieri si incetarea subventilor agricole UE catre investitorii neagricoli. Fermierii conventionali si ecologisti si-au demonstrat solidaritatea cu artizanii alimentari, prezenti la Targul international, si cu societatea civila, impotriva efectelor nefaste ale agriculturii industriale intensive. 

 

 


Cautare