Asociatia interprofesional de Masline din Franta, incurajeaza producatorii francezi de ulei de masline sa treaca prin conversie la agricultura ecologica.
Franta detine opt denumiri protejate privind uleiul de masline in special in regiunea Provence-Alpes-Côte d'Azur, dar numai 12% din fermele de masline s-au convertit la agricultura ecologica.
La expozitia internationala de vita de vie si vinului, de fructe, legume si ulei de masline SITEVI ce a avut loc, recent, la Montpellier, specialisti au dezbatut o serie de probleme legate de productia de ulei de masline. Uleiul de masline in Franta se vinde cu 10 euro/litru fata de cel din Spania care costa doar 2 euro/litru. Franta a avut mai putin soare si mai putina caldura decat vecinii lor din sud, iar maslinele franceze au fost mai putin atacate de musca maslinelor, rezultand un ulei intens si de foarte buna calitate.
Asociatia interprofesional de Masline din Franta (AFIDOL) s-a angajat sa ajute producatorii francezi, la trecerea spre agricultura ecologica. Presedintele asociatie, Oliver Nasles ii informeaza, prin diferite mijloace de comunicare, pe agricultori despre importanta de a-si proteja productia de ulei de masline, despre motivatii, provocari si despre dificultatile prin care trece acest sector de productie agricola din Franta.