Biofach 2013 si-a deschis portile


Romania este “Tara a Anului” la BioFach, targul mondial de comert cu produse ecologice, care si-a deschis portile marti, 13 februarie 2013, la Nuremberg, Germania.

Acest statut reprezinta o oportunitate excelenta de a promova produsele ecologice romanesti si pentru a prezenta tuturor participantilor potentialul agriculturii ecologice din Romania. Participarea tarii noastre cu 55 de expozanti la acest eveniment important asigura cooperarea cu alte tari care tintesc acelasi scop – de a crea un sector al agriculturii ecologice puternic si competitiv, pregatit pentru viitor.

La deschiderea oficiala au participat Achim Irimescu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Andre Leu, Preşedinte Federaţiei Internaţionale a Mişcării pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), Felix Prinz zu Lowenstein, Presedintele Federatiei Intreprinderilor din Alimentatia Organica din Germania, Robert Kloos, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Alimentatiei, Agriculturii si a Protectiei Cumparatorilor din Germania, precum si Marian Ciocianu, presedintele Ascoiatiei Bio Romania, etc.

Obiectivul nostru este acela de a oferi o gama diversificata de produse ecologice de calitate care sa poata asigura o viata sanatoasa consumatorilor si in mod special cetatenilor europeni, luand in considerare faptul ca, ultimele statistici arata o crestere a cererii de alimente ecologice, astfel incat patru din zece europeni aleg astfel de produse”, a declarat Achim Irimescu la ceremonia de inaugurare a Biofach 2013.

In cadrul deschiderii oficiale a avut loc momente artistice sustinute de pianistul Teo Milea si de cunoscutul naist Nicolae Voiculet. Momentul artistic al pianistului Teo Milea a fost realizat de Institutul Cultural Roman, a carui misiune este promovarea culturii si civilizatiei romanesti in tara si in afara ei.

Turul oficial al targului a pornit de la standul Romaniei. Achim Irimescu, alaturi de ambasadorul Romaniei in Germania, domnul Lazar Comanescu si de Robert Kloos, au degustat si apreciat produsele expozantilor romani – miere, sucuri de fructe, mere, ceaiuri, vinuri, lactate, fructe de padure, produse de panificatie, etc.

De la ora 17.00, performanta celor doi artisti romani, Teo Milea si Nicolae Voiculeț, va continua la receptia oferita de Romania iar trupa “Provincialii”, va sustine un concert la standul Romaniei, in incheierea evenimentului.

M.A.D.R.


Cautare