Peste ecologic la Murighiol, judetul TulceaReconstructia ecologica a amenajarii piscicole Murighiol din judetul Tulcea va incepe cel mai probabil anul viitor, potrivit informatiilor furnizate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

 

Cornelia Benea, director la ARBDD, a declarat luni, in timpul unei conferinte de presa, ca in Delta se executa in momentul de fata lucrari pentru imbunatatirea sistemelor acvatice si a conditiilor ecologice din complexele Somova-Parches, Dunavatu-Dranov, Gorgova-Uzlina, precum si lucrari de prevenire a colmatarii canalelor.

 

Conform Master-planului, exista circa 10 lucrari de reconstructie ecologica finantate de la bugetul de stat care nu pot fi derulate din cauza ca terenurile aferente acestor obiective nu apartin din punct de vedere juridic institutiei noastre, astfel ca nu se poate trece la executia efectiva a lucrarilor. Singura exceptie o reprezinta amenajarea piscicola Murighiol pentru care am obtinut acordul Consiliului Judetean, al consiliului local, precum si al concesionarului, astfel ca cel mai probabil anul viitor vor incepe lucrarile”, a afirmat directoarea din cadrul Administratiei Rezervatiei.

 

Reprezentanta ARBDD a mai spus ca pentru toate celelalte obiective au fost intocmite studiile de fezabilitate, au fost emise certificate de urbanism si au fost aprobati si indicatorii tehnico-economici ai investitiilor de catre Ministerul Mediului. Mentionam ca celelalte noua lucrari de reconstructie ecologica ce ar fi putut incepe in acest an amenajarile piscicole Ceamurlia, Carasuhat, Chilia, Dunavatu, Stipoc, precum si amenajarilor agricole Murighiol-Dunavatu, Pardina si Sireasa. Programul de reconstructie ecologica a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a fost inceput in 1994 de catre Institutul National Delta Dunarii. Pana in prezent, in Delta au fost reconstruite ecologic incinte cu o suprafata totala de peste 15.000 de hectare, aceasta fiind cea mai mare intindere reconstruita ecologic din Europa.

 

AGERPRESCautare