Schisandra, fructul cu cinci gusturi

Schisandra ''fructul celor 5 gusturi' este considerata in China una din cele mai importante plante medicinale.

Este numita fructul cu cinci gusturi deoarece atunci cand le consumam simtim gusturile dulce, acru, sarat, amar si picant. Deoarece are toate gusturile, fructul este benefic pentru cele cinci organe yin: ficatul, rinichii, inima, plamanii si splina.

Schisandra a fost considerata atat de folositoare, incat, era trimis imparatului, ca tribut. In Japonia, schisandra este folosita pentru persoanele cu tuse, slabiciune, flegma excesiva si ameteala. In Hong Kong, se foloseste pentru persoanele cu dizenterie, respiratie zgomotoasa, icter si spermatoree. Vanatorii din Extremul Orient care plecau in taiga, luau intotdeauna cu ei un pumn de schisandra capabila sa le redea energia in cazuri de epuizare fizica si astfel puteau merge toata ziua fara mancare.

Boabele de schisandra contin cantitati insemnate de zaharuri si acizi organici, vitaminele B1, B2, B6, B9, B12, C si E, ulei volatile, substante tanante si colorante, acizi grasi superiori, mineralele fier, calciu si fosfor. Semintele contin mult ulei gras, ulei volatil si rasina.

Schisandra ajuta la regenerarea celuleor hepatice si furnizeaza o protectie semnificativa impotriva deteriorarii ficatului induse pe cale chimica sau medicamentoasa. Este un stimulent usor al sistemului nervos central intensificand reflexele, performanta muncii si activitatea mentala. In acelasi timp, este calmant si ajuta la alinarea anxietatii si astmului sau palpitatiilor induse de stress. Schisandra ofera protectie generalizata impotriva stresorilor de mediu, emotionali si chimici. Are un efect a reglator asupra tensiunii sanguine, scazand tensiunea sanguina ridicata si ridicand tensiunea sanguina scazuta.

In medicina chinezeasca moderna, schisandra este utilizata pentru controlul diareii, urinarii frecvente, scurgerilor vaginale si ejacularii precoce. Datorita efectelor sale antiinflamatoare si antiaspastice, fructul de schisandra este foarte folositor persoanelor care au astm bronsic cu tuse seaca suieratoare si tulburari pulmonare obstructive cronice, este eficace pentru persoanele cu palpitatii induse de stres, somn deficitar, anxietate si vise urate. Absenta reactiilor adverse il plaseaza printre medicamentele cu efect tonifiant deosebit de apreciate.

Fructele bio uscate de schisandra cresc vitalitatea, ajuta persoanele la depresii, agitatii, si la cele care uita usor. In afara calitatilor ei tonifiante, are si calitati calmante, induce un somn linistitor si se recomanda contra cosmarurilor. Reduce riscul aparitiei cancerului de piele, reda frumusetea si stralucirea pielii in eczeme, urticarii, candidoze, alergii si alte afectiuni dermatologice. Se recomanda 50 g/zi fructe uscate Schisandra in starea lor naturala, in combinatii cu musli, ceai, iaurt, sau macerat 24 de ore in 0,5 l de apa.

Comanda online >>

 

 


Cautare