Produse eco romaneste la Carrefour

La cea de-a 14-a editie a salonului Eco Agricultura, organizata de Bio-Romania in cadrul targului de agricultura INDAGRA, sunt prezente peste 50 de firme de profil din care 20 din strainatate.

In premiera, cel mai mare retailer european, Carrefour, expune gama de produse eco, romanesti, comercializate in baza parteneriatului cu Asociatia Bio Romania.

In magazinele Carrefour din Romania a fost infiintat un colt al produselor bio care provin direct de la producatorii inscrisi in Bio Romania. Aceasta initiativa a fost sprijinita de Ambasada Frantei la Bucuresti, cat si de europarlamentarul Daciana Sarbu si vine din dorinta de a promova vanzarea produselor bio in tara noastra”, a explicat, pentru Green Report, Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica, Bio Romania.

Potrivit lui Marian Cioceanu, de astazi se vor gasi in intreaga retea de hipermarketuri Carrefour din Romania peste 70 de produse ecologice romanesti, intre care produse de panificatie ecologice, dulci si sarate, paste fainoase, produse lactate, orez bio romanesc, miere de zmeura, salcam, tei, mere ecologice, vinuri, fructe de padure ecologice congelate si seminte de tot felul.

La Romanian Organic Forum, cea mai mare conferinta de profil din sud- estul Europei, ce are loc in cadrul targului INDAGRA, se semneaza o Declaratie de Intentie privind agricultura ecologica, intre Federatia Nationala a Agriculturii Biologice din Franta (FNAB) si Bio-Romania.

Am reusit, deocamdata, ca produsele operatorilor grupati in Asociatia Bio Romania sa primeasca spatiu pe rafturile supermarketurilor Carrefour. Sper sa reusim si mai mult in perioada urmatoare, pentru ca tot mai multi dintre producatorii bio romani sa beneficieze de astfel de sanse”, a declarat, pentru Green Report, Daciana Sarbu, care, alaturi de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, a negociat cu retaileri francezi prezenta produselor bio romanesti in magazinele lor.

 


Cautare